4 średniej wielkości pomidory (dwa czerwone i dwa zółte)
Ząbek czosnku
3 jajka
Łyżeczka oleju
Sól i pieprz do smaku
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić na duże kawałki. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy lekko się zrumieni wrzucić pomidory, i dodać sól i pieprz. Podsmażać aż część wody z pomidorów odparuje, ale nie mieszać zbyt często, żeby pomidory nie rozpadły się tylko zostały w kawałkach. Po około 2-3 minutach wbić jajka i delikatnie trzonkiem od drewnianej łyżki przemieszać pomidory z białkiem, tak żeby nie uszkodzić żółtek. Smażyć jeszcze kilka minut pod przykryciem i gotowe 😊 Podawać na gorąco posypane świeżą bazylią.
Copyright © 2021 PoradniaDietetyki.pl